Dikkati Güçlendirme İçin Setler

06-11-2018 13:53
Dikkati Güçlendirme İçin Setler

Günümüzde bireylerde sıklıkla karşılaşılan dikkat eksikliği, özellikle çocuklarda görüldüğünde gözlerden kaçan bir durumdur. Fark edilmeyen ve gözden kaçan bu durum, çocukların ileride hem akademik hem de günlük yaşamlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Bir tür motivasyon eksikliği olarak da tanımlanabilecek olan dikkat eksikliği tedavi edilebilmektedir. Bunun için ilaç tedavisine başvurulabilir. Ancak çocuklar için hazırlanan dikkat güçlendirme setleri, odaklanma ve motivasyon sorununu büyük oranda gidermektedir.

 

Yaşamımız boyunca öğrendiğimiz tüm bilgilerin kalıcı olabilmesi için öncelikli olarak dikkatimizi odaklayabilmemiz gerekmektedir. Bunun için sorun yaşayan bireylerin dikkat geliştirme çalışmaları yapmaları oldukça faydalıdır. Ayrıca yapılan çalışmalar çocukların zihinsel potansiyelini de arttırmaktadır. Bu anlamda dikkat kitapları çeşitli etkinlik ve oyunlar ile çocukların daha iyi odaklanmalarını sağlamaktadır.

 

ilkokul dikkati güçlendirme setleri

 

Dikkat güçlendirme setleri içerisinde yer alan etkinlikler ve egzersizler beyindeki farklı algı merkezlerini harekete geçirir. Bu sayede çocuklarda dikkatin devamlılığı sağlanır ve öğrenmede yaşadıkları güçlükler giderilebilir. Çocukların dikkatlerini geliştirmek için özel olarak hazırlanan dikkat kitapları, dikkat ve odaklanmayı güçlendirirken aynı zamanda zekâ gelişimine ve derslerdeki başarılarına katkıda bulunur.

 

Dikkat güçlendirmeiçin yararlanılabilecek setler tek bir yaş ya da dönem için değil, farklı yaş gruplarındaki çocuklar için ayrı ayrı hazırlanır. Bu anlamda çocukların yaşlarına uygun zor ve kolay egzersizler bir arada yer alır. Bunun yanında egzersizlerde çocukların sıkılmamaları en önemli husustur. Çünkü dikkat eksikliği yaşayan çocukların karşılaştıkları sorunlardan birisi, yapılan etkinliklerden çabuk sıkılmalarıdır. Oysa dikkat kitapları içerisinde yer alan egzersizler sıkılmamaları adına üst üste zor etkinlikler gelmeyecek şekilde hazırlanır.

 

öykü ve pür dikkat setleri

 

Dikkat Güçlendirme Setlerinin Faydaları Nelerdir?


Dikkat güçlendirme setleri, dikkat geliştirme adına pek çok fayda sağlamaktadır. Bunlardan en önemlisi çocukların öğrenme sistemini aktif bir şekilde çalıştırmalarıdır. Bu, derslerdeki başarılarını arttıran bir durumdur. Yine setler içerisinde yer alan kitaplar sayesinde dikkatlerinde ve çalışma isteklerinde bir artış gözlenir. Özellikle masa başı ders çalışmasında başarısı artan çocuğun aynı zamanda el-göz koordinasyonu da artar.


Dikkat setleriaynı zamanda ince motor becerilerin artışında da etkilidir. Bunun yanında dinleme ve işitsel algıyı da kuvvetlendiren setler, okuduğunu anlamakta zorlanan bireylerin kendilerini bu konuda geliştirmelerini sağlar.

 

okul öncesi dikkat zeka hafıza setleri

 

Dikkat eksikliği yaşayan bireylerin en sık yaşadıkları durum unutkanlıktır. Bu setler ise kısa süreli bellek ile uzun süreli belleğin gelişimine katkı sağlar. Yine dikkat geliştirme setleri ile farklı bakış açıları kazanan çocukların aritmetik ve soyutlama becerileri de gelişir.


Çocukların dikkat eksikliği sorununu ortadan kaldırmak için hazırlanan Başaran Yayınları’nın bu setleri, yukarıda sayıldığı gibi bilişsel anlamda pek çok faydası bulunmaktadır. Ancak sadece bilişsel değil, aynı zamanda psikolojik olarak da yarar sağladıkları söylenebilir. Psikolojik yararların başında da çocuklarda başarılı olma duygusunu geliştirmesi gelmektedir. Çünkü setler içerisinde yer alan etkinlikler sürükleyicidir ve her etkinlik çocuğun akademik özgüvenini arttırır.


Bu Setler Okula Destek Oluyor 


Dikkati güçlendirme setleri okula, ders araç ve gereçlerine karşı olumsuz tutum geliştiren bireyler için de oldukça yararlıdır. Çünkü setler içerisinde yer alan etkinlikler bireylerin kâğıt, kalem, ders ve öğrenme gibi durumlara karşı olumlu duygular geliştirmelerine yardımcı olur. Okulu ve çalışma sevgisini arttıran dikkat kitapları, duygu ve öfke kontrolü sağlamaya da yardımcı olur.

 

özgüveni geliştirme setleri


Tüm bunların yanında dikkat geliştirme için yapılacak etkinlikler mutlaka çocukların yaşlarına uygun olarak seçilmelidir. Ancak yaşına uygun egzersizlerde çok fazla hata yapan çocuklar bir alt yaş grubu kitaplardan da çalışabilir. Yine sonrasında kendi yaşlarına uygun kitaplara devam edebilirler. Etkinlikler içerisinde çocukların tek başına yapmaları gerekenlerin egzersizler vardır. Ancak gerektiğinde egzersizleri ebeveynleri ya da öğretmenleri gözetiminde de yapabilirler.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.