Güçlü bir beyin ve hafıza için tavsiyeler

 

BEYİN JİMNASTİĞİ NASIL YAPILIR?

Vücut sağlımızla ilgilendiğimiz kadar beyin ve zihin sağlımızla ilgileniyor muyuz? Bedenimizi zinde tutmak için egzersizler, sporlar, diyetler yaparken aklımızı dinamik, güçlü ve verimli kullanmak için neler yapıyoruz?


Beyin jimnastiği yaparak var olan beyin hücrelerinizi korur, hücreler arası bağlantıyı aktif tutarak öğrenme hızını arttır ve hafızanızı da güçlü tutarsınız.

Öğrenme hızı, ileriki yaşlarda gençlik ve çocukluk dönemlerine nazaran beyin hücrelerinin bağlantısının yavaşlaması sebebiyle daha düşük oranda seyreder. Fakat her yaşta yapacağınız zihni zinde tutma yöntemleri ile beyninizin var olan potansiyelini dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

 

Zihninizi aktif kullanmazsanız var olan IQ puanınızı düşürebilirsiniz. Aynı şekilde yükseltmek de sizin elinizde. Görsel nitelikli zekâ soruları, puzzle yapmak, matematik egzersizleri, sudoku, tangramönemli zihin egzersizleri arasında yer alır.

Başaran Yayınlarının hazırladığı Dikkati Geliştirme, Hafıza Geliştirme, Düşünce Becerilerini Geliştirme kitaplarıyla yapacağınız çalışmalar ile beynin sağ ve sol lobunu aynı anda kullanacak ve var olan zekâ potansiyelinizi açığa çıkarmış olacaksınız. Başaran Yayınlarının uzman kadrosuyla hazırladığı bu kitaplar her yaş düzeyine uygun içerikle hazırlanmıştır.

 

Güçlü Beyin İçin Tavsiyeler

· Bir kâse yoğurda karıştırarak yiyeceğiniz zerdeçal unutkanlık probleminize fayda sağlayacaktır. Yoğurdun içerisindeki probiyotik maddeler beyin sağlınızı koruyacaktır.


· Müzik eşliğinde spor yaparak veya dans ederek kinetiksel zekânızı aktifleştirebilirsiniz.


· Haber ve tartışma programları izleyin. Zihniniz farklı düşüncelerin çarpışmasını dinlerken yoğun bir ayrıştırma ve sentezleme yapar. Böylece bir tartışma programını veya açık oturumu izlerken beyin jimnastiği yapmış olursunuz.


· Örgü örün. Örgü örme, el-beyin koordinasyonu gerektirdiğinden zihnin dinamik kalmasını sağlar.


· Kitap okuyun. Bilim kurgu, roman, hikâye türünde kitapları okumak hayal dünyanızı canlandıracaktır.


· Günlük tutun. Oluşturacağınız anı defteri sayesinde beyniniz geçmiş yaşantı verilerini depo ederek, kategorize etmeyi öğrenecektir.


· Erken uyuyun. Gece en geç 11.00’de uykuya dalmış olmalısınız. Beyin uyku esnasında kendini çek ederek gün içerinde aldığı bilgi, duygu ve düşünceler üzerine işlem yapar. Sabah uyandığınızda dinlenmiş bir zihne ihtiyacınız olacaktır.


· Bitter çikolata yemeği tercih edin. İçeriğinde bulunan bazı maddeler stres düzeyini minimalize ederek, kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olur.


· Farklı diller öğrenin. Hatta iki farklı yabancı dil kursuna aynı zaman diliminde giderseniz beynin dil öğrenme kapasitesini de arttırmış olacaksınız. Her iki yabancı dili de daha hızlı ve kolay öğreneceksiniz.


· Su için. Susuz kaldığınızda hatta yeteri kadar su içmediğinizde dikkat ve konsantrasyon problemi yaşamanız kaçınılmaz olur. Günde 10 bardak su içmelisiniz.


Sanatsal faaliyetlerde bulunun. Bir müzik aleti çalmayı mutlaka öğrenin. Böylece ritmik zekâ ve yeteneğinizi açığa çıkarmış olacaksınız. İşittiğiz bilgileri kolayca hatırlayacaksınız. Güçlü bir ritmik zekânız varsa iyi bir müzisyen dahi olabilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.