Teog Sınavında Dikkat Eksikliği

 8.sınıf öğrencilerinin gireceği, merkezi ortak sınavlar, birinci dönem 23-24 Kasım 2016'da, mazeret sınavı ise 10-11 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. İkinci dönem ise merkezi ortak sınav 27-28 Nisan 2017 tarihinde yapılacak.


Öğrenciler ilk gün Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi derslerinden sınava girecek. Sınavlar saat 9.00’da başlayıp 11.20’de sona erecek. Her dersin soru sayısı 20 olup, her ders için öğrencilere 40’ar dakika zaman verilecek.


İkinci gün oturumları ise sırasıyla Fen, İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil sınavları yapılacak. Yine her ders için öğrencilere 20’şer soruyu 40’ar dakikada cevaplamaları istenecek.

Yaklaşan TEOG sınavı ile birlikte öğrenci ve velilerde heyecan başladı. Uzmanlar TEOG’a hazırlanırken ders çalışmanın yeterli olmadığını psikolojik açıdan sınav stresiyle başa çıkmaya da hazır olmaları gerektiğini söylüyorlar. Kaygı düzeyi yüksek olduğunda odaklanma ve dikkat eksikliği meydana geliyor. Bunu yenmek için öğrencinin özgüvenini yüksek tutup motivasyonunu arttırması şart.

 

Milyonlarca çocuğu ve aileyi etkileyen bu sınavda, dikkat ve odaklanma güçlüğü çeken öğrenciler kendi potansiyellerinin tamamını kullanmada ve gerçek performansını göstermede sıkıntı yaşıyorlar. Sınav esnasında dikkatlerini toplayamayıp sınava devam etmekte, okuduklarını anlamakta zorlanan çocuğun haliyle başarısı da düşüyor.


Başaran Yayınlarının dikkat geliştirme ve hafızayı güçlendirme alanında uzmanlar tarafından hazırlanmış Ortaokul 5.6.7. ve 8. sınıflar için ‘Dikkati Geliştirme’ kitabı çocuğunuzun başarısını yükseltmesine katkı sağlayacaktır.

 




Sınav Kaygısını Yenmenin Yolları (Öğrencilere tavsiyeler)

 

·Biraz kaygı normaldir.

·Sınav yerine erken gelin.

·Nefes egzersizleri yapın, diyafram egzersizleri sakinleştirecektir.

·Kafeinli içecek içmeyin, iyi bir kahvaltı yapın.

·Hayal kurun. Sınavın iyi geçeceğini iyi sonuç alacağınızı düşünün.

·Alternatif fikirler geliştirin, olumsuz, kendinizi suçlayıcı iç seslere dur deyin.

·Rehber öğretmeninden sınavla ilgili bilgiler alın, sürprizlerle karşılaşmayın.

·Eğlenceli komedi filmleri izleyin, gülmeyi unutmayın.

·Kendinize telkin verin. Motive edin. ‘Yapabileceğimin en iyisini yapacağım’ deyin.

·Kötümser konuşan arkadaş ve akrabalarınızla bir süre görüşmeyin.

·Sınav süresi sorununuz varsa, hızlı okuma tekniklerini öğrenin.


 

 


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.